• 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg

De werkgroep verkeer is gedurende het hele schooljaar, in samenwerking met het schoolteam, actief om bij ouders en kinderen aandacht te vragen voor een veilig verkeer.
 
Enkele vaste activiteiten zijn:


strapdag – SPWe-basis 
STRAPDAG 

Bij de start van het nieuwe schooljaar nemen we steeds deel aan de jaarlijkse Strapdag. Deze gaat door in de loop van de maand  september. Op deze dag stappen en trappen de leerlingen naar onze school. We vragen de ouders om hun kinderen aan te moedigen en zich in te schrijven voor een door de  school georganiseerde voetpool. De auto blijft dan aan de kant staan. Mocht het niet lukken om hieraan deel te nemen, zijn we heel blij dat de ouders gebruik maken van onze dagelijkse zoenzone

 

Verkeer op school | Helm Op Fluo Top

HELM OP, FLUO TOP   

Helm Op Fluo Top is een gratis verkeersproject waarmee basisscholen hun leerlingen kunnen stimuleren om ook tijdens de donkere maanden te voet of met de fiets naar school te komen. Door fluo en/of een helm te dragen op weg naar school, verzamelen de leerlingen stickers waarmee ze kunnen sparen voor beloningen. Onze school neemt ook deel aan deze actie.


Autoluwe week 

In de maand mei houdt Sint Alena een autoluwe week. Samen met de school worden er verschillende verkeersactiviteiten georganiseerd. Een vast onderdeel van deze week is de voetpool, waarbij zoveel mogelijk mensen in groep naar school stappen. Daarnaast wordt er ook een fietspool georganiseerd voor de leerlingen van de 3de graad.

De algemene bedoeling is dat er zo weinig mogelijk auto’s in de buurt van onze school komen.

Daarnaast is het voor de leerlingen van de 3de graad ook belangrijk om de fietsroute tussen hun thuis en de schoolomgeving op een veilige en begeleide manier te ervaren.

Nuttige informatie omtrent de verkeerssituatie rond de school
 
- Parkeerplaats kan je op het Marktplein voor de school vinden, maar nog meer op de grote parking achter de kerk. Beide parkings zijn een blauwe zone.

Ook kan je parkeren op de Ninoofsesteenweg en dan neem je te voet het weggetje naar beneden..

Je kan ook parkeren  in de Lambrechtslaan en dan  de voetgangerstunnel  nemen om naar onze school te komen.

 
- Elke schooldag is er van 8.20 tot 8.45 een ‘zoenzone' voor de school voorzien. De bedoeling is dat u hier stopt met de wagen, afscheid neemt van uw kind, en weer verder rijdt. Een leerkracht vangt jouw kind op, zodat hij/zij veilig de schooldeur binnenstapt.

Heeft u opmerkingen of ideeën rond het verkeer?
 
Laat het ons weten, alle suggesties zijn welkom

Leerkrachten Login

Contactgegevens

Centrumschool

houseSpanjebergstraat 1 - 1700 Dilbeek

Phone 02/569.42.74

Wijkafdeling

houseBettendries  - Sint-Annastraat 1 - 1701 Itterbeek 

Phone02/310.01.04

email Invulformulier: klik hier
web http://www.sintalena.be

 
Copyright © 2024 Sint-Alena
Alle rechten voorbehouden.